miercuri, 26 ianuarie 2011

GHID 2011 (Partea I)

IANUARIE - Gerar
Latinescul Ianuaris ne aminteste de zeul Ianus, cel cu doua fete, una indreptata spre anul ce s-a incheiat si cealalta spre anul ce a inceput.
Probabil ca in Ianuarie inca mai cantarim balanta realizarilor din anul precedent si inca ne facem planuri sau lista de obiective pentru anul in curs.
Este inceputul anului, al dorintelor si al sperantelor. Este acea rasuflare usurata ca am „scapat” de vechiul an pentru ca stim sau cel putin speram, ca cel nou ne va rezerva lucruri mult mai bune si clipe tot mai fericite.
Si pentru ca anul nou trebuie inceput in ritm optimist, recomandarea mea pentru luna Ianuarie este piesa Dineu cu Prosti de pe scena Teatrului National.
Asta pe langa vacanta „la ski” si cursurile de patinaj foarte in ton cu anotimpul.

FEBRUARIE - Faurar
Ultima luna a iernii! Si mai are si doar 28 de zile cand nu este an bisect! Deci muncim mai putin si vine ziua de salariu mai repede!
24 - Dragobetele (exclud din start traditia din data de 14, importata si adoptata fara prea mult discernamant de romani) - motiv bun de a sarbatori!
Si pentru ca urmeaza luna martisoarelor poti incepe cu succes un curs de modelaj in lut (olarit mai pe scurt) pentru a pregati cu mana ta celor dragi mici atentii.

MARTIE - Martisor
Ce v-am spus, vine vremea martisoarelor! Am observat in ultimii ani ca obiceiul incepe sa isi piarda din semnificatia tradiationala, dar, ramane totusi un motiv bun pentru a oferi o floare sau un cadou celor ce iti sunt aproape de suflet. Cadourile inspirate, din inima vor fi foarte apreciate.
9 Martie, Mucenicii – la fel, insemnatatea acestei sarbatori religioase a fost cam uitata in zilele noastre, dar macar am ramas cu placerea de a degusta mucenicii fierti sau copti (moldovenesti) care umplu casa cu mirosul lor ademenitor ...
Pana la urma este bine sa extragem cate ceva bun din toate!
Si cum tot incepe primavara, cel putin cea calendaristica, trebuie sa intensificam activitatile desfasurate in natura.
Asa ca scoatem bicicleta din boxa/garaj si ne indreptam spre Parcul Herastrau unde se tin cursurile de Thai Chi in aer liber!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu