vineri, 25 martie 2011

Cumplit de primavara

Primavara aceasta a debutat cu contradictii, cu ger vs. calduri de vara, cu haine groase si fulare vs. balerini si geci de piele, cu miscari pe pamant, pe apa, in suflete.

Pentru mine primavara este cel mai cel anotimp.
Cel putin primavara aceea clasica pe care am prins-o ani la rand si care sper sa nu se transforme in vreun mutant in anii ce vor veni. Este anotimpul inceputului in toate, al vietii renascute, al sperantelor, al planurilor si de ce nu, al schimbarilor.
Este momentul cand prinzi curaj pentru ca simpla primavara iti da aceasta putere.
Si este un anotimp al cadourilor si al traditiilor. Sarbatoarea Martisorului, fie ea si usor cu aer comercial, este un motiv de bucurie la orice varsta. 8 Martie este un nou motiv de sarbatoare, de apreciere a mamelor in primul rand si apoi a doamnelor si domnisoarelor din viata noastra. „Babele” o sa iti dicteze starea de spirit in acest an, asa ca alege intelept (eventual cu o vizita pe un site cu profil meteo) intre 1 si 9 Martie. Desi credinta populara a fost de mult uitata, aceasta traditie ramane un moment marcant in decursul primaverii. Avem apoi 9 Martie, Mucenicii si cele 40 de pahare – alt motiv de bucurie, de amuzament si de rasfat.
Urmeaza, invariabil in orice primavara, Floriile si Pastele.
Nu mai vorbesc de bucuria primilor ghiocei, a zambilelor si lalelelor, de pomii infloriti si verdele crud al frunzelor.
Si daca ignoram manipularea maselor prin media care ne da preocupari precum norul radioactiv care ne survoleaza sau divortul asa-ziselor vedete, temperaturile mai scazute si faptul ca trebuie sa stam si peste program la servicii, vom constata ca este cumplit de primavara si ca fiecare clipa trebuie exploatata si apreciata!
So enjoy!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu