vineri, 23 septembrie 2011

Ziua Fara Masini

Ieri am iesit la plimbare cu bicla pentru a ne bucura de ultimele zile (desi sper sa tina cat mai mult) de vara autumnala.

Si mergand noi agale pe Unirii pe pista de biciclete vedem multa Politie si si mai multi biciclisti.

Fara a fi acuzati ca ne place spiritul de turma, am pornit in calatorie alaturi de confratii nostri.

A fost o atmosfera tare placuta pentru ca puteai sa mergi pe strada fara sa te temi ca vei fi luat pe capota (ceea ce aproape s-a intamplat in drum spre casa, dupa ce parasisem acest mars, dar ne-am ales doar cu o varietate de injuraturi pentru ca am indraznit sa deranjam un taximetrist prin faptul ca am traversat, pe verde, pe trecerea de pietoni!), fiind respectati si admirati. Apoi mi-a placut senzatia ca nu esti singur pe pista, ca imparti cu altii bucuria de a pedala in aer liber si ca esti inteles pentru ca imparteam cu totii aceeasi pasiune.

Pana azi dimineata cand am cautat pe net habar nu am avut la ce am participat! Dar, acum ca m-am documentat, voi retine ca 22 septembrie este Ziua Europeana Fara Masini si promit ca in fiecare an ma voi alatura acestei manifestatii in speranta ca vom responsabiliza mai mult pe toti, ca vom renunta din ce in ce mai multi la masina si ca ne vom respecta reciproc atunci cand ne vom intalni in trafic!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu