luni, 3 octombrie 2011

Week-end

Ce inseamna sa ai un week-end bun? Sa te odihnesti? Sa te plimbi? Sa petreci timpul cu cei dragi? Toate astea la un loc si multe altele? Sa fie soare si cald? Sa faci o prajitura sau sa poti manca una ca exceptie de la regimul pe care il incepi intotdeauna de luni? Sa te plimbi cu bicicleta? Sa te uiti la filme o zi intreaga? Cred ca sunt foarte multe posibile raspunsuri, ciudat e insa ca mai mereu ne concentram pe faptul ca a trecut week-end-ul si nu pe ceea ce ne-a adus acesta.

Uneori nu apuci sa faci in week-end mare lucru sau, cu alte cuvinte, faci ceea ce e urgent si nu ai putut face in timpul saptamanii. Si e un pic enervant daca iei asta ca pe o irosire de timp pretios. Pentru ca in timpul saptamanii foarte rar poti sa faci ceea ce nu ai apucat in week-end. Si atunci amani pe week-ul urmator si pana atunci poate se strang altele.

Pentru mine, la fel de groaznica precum senzatia de luni dimineata e cea de duminica seara. Doar ca mai poate fi indulcita un pic de satisfactia unui week-end bun. Si sunt surprinsa sa constat ca week-end-ul care tocmai s-a incheiat pentru mine a fost unul bun pana la urma. Nu a fost marea evadare spre recreere pe care o planuiam, dar am facut multe lucruri. Asa ca week-end bun poate sa insemne si mers la coafor (si, ca sa se inteleaga, urasc sa stau acolo 2,3 uneori si 4 ore!), facut cumparaturi (si asta urasc sa o fac in week-end de obicei pentru ca nu am rabdare sa conduc si caruciorul printre alte zeci de carucioare), culcat devreme si trezit mai tarzior (asta e mereu la mila copilului :)), luat cauciucuri de iarna (desi nu am agreat deloc suma uriasa pe care am dat-o in schimbul lor!), spalat cainele, spalat masina (asta deja era un must dupa luni intregi de imbacsire), facut curat in curte, spalat garderoba de gradi, copt cateva pateuri si mai ales plimbat in parc (o raritate, ciudat sau nu!) si mancat o prajitura buna in compania unor oameni dragi pe care nu apuc sa ii vad pe cat de des as vrea.

Week-end-urile productive sunt week-end-uri bune! Doamne ajuta sa fie si saptamana asta care incepe pe masura!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu