sâmbătă, 17 decembrie 2011

BudaPesta

Despre Budapesta nu am decat cuvinte de lauda chiar si la a doua revedere. O capitala europeana in adevaratul sens al cuvantului, Budapesta te fascineaza chiar si prin simplul fapt ca este un giuvaier atat de aproape de tara noastra.

Mancarea ungureasca este delicioasa si regret ca nu am apucat sa o documentez dar eram prea ocupata cu degustarea ei. Cam acelasi lucru l-as putea spune si despre vinul fiert - aici exista insa dovezi!

Daca te plimbi seara pe Vaci Utca, in drum spre targul de Craciun ai impresia unui deja vu, crezandu-te pe stradutele din Amsterdam dar in varianta fara lumini rosii si miros de marihuana. Orasul a imprumutat parca si ceva din Viena, ceva din Praga dar nu si-a pierdut personalitatea.

Ungurii stiu, spre deosebire de vecinii lor romani, sa faca turism, sa te atraga, sa te primeasca frumos si sa te faca sa revii. Dovada este probabil puzderia de straini pe care ii intalnesti la tot pasul.


Dar pentru ca vorbele sunt de multe ori inutile, voi lasa imaginile sa vorbeasca de la sine:






































2 comentarii:

  1. Felicitari pentru aceasta postare. Mai ales pentru imaginile ce redau atmosfera calda de la targ. Calda?...?:))). Cu toate ca am trecut de nenumarate ori prin Budapesta, nu am avut ocazia niciodata sa fiu de Craciun, poate data viitoare. Toate cele bune si Sarbatori Fericite.

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumim pentru aprecieri! Budapesta este frumoasa in orice anotimp dar pe timpul Targului de Craciun imbraca haine si mai frumoase!

    RăspundețiȘtergere