miercuri, 28 martie 2012

Lavanda e de primavara?!?

Am avut o zi nebuna si cu porniri ciudate. Nu stiu de la ce mi s-a tras – poate de la prea putina cafea in prima parte si de la prea multa dupa pranz. Necazul e ca s-a lasat cu victime, la propriu si la figurat, cu picioare accidentate si dureri de cap, cu vesti proaste date si primite… si as mai putea continua.

In drumul spre casa, de exemplu, am avut pornirea sa ascult muzica romaneasca. Am mai practicat eu sportul asta, dar azi mi s-a parut ca a iesit un dezastru. Avem multa muzica buna, sunt de acord sa promovam cantareti din toate vremurile si pentru toate gusturile, dar e clar ca azi planetele nu s-au aliniat cum trebuie si inspiratia celui care a facut playlist-ul a zburat in cosmos si a ramas fara aripi. Pai “Fotoliul din odaie” intr-o frumoasa zi de martie la 6 seara??? Si apoi da-i cu Cotabita, o melodie despre care habar n-am ce sa spun, si cu o doamna respectabila, Eva nu stiu cum, pe care o asculta matusa-mea de mama focului acum 25 de ani. Hai si din partea mea cate un claxon sau o injuratura in trafic, mai sa dau peste ala care spala parbrize la semafor, dar melodia “Lavanda” mi-a pus capac!!! Cum naiba sa canti “Lavanda, iarta-ma, Lavanda!” si cu nopti de dor si locuri sub luna??! De ce-ai canta ziua sau noaptea sau la orice ora?? Exista pana la urma cineva cu numele asta? Si, daca exista, nu se rusineaza cu o astfel de dedicatie? Mi se pare ca suna la fel de penibil si idiot ca aia cu Veta si chiuveta si mi-e si teama sa caut rime si pentru cazul de fata. Cred ca e prima data cand am auzit suava, incantatoarea lalaiala, Doamne-ajuta ca maine sa fie o altfel de zi! Am oprit radioul de tot sa ma limpezesc la minte si mai bine, din cauza de sechele, maine imi cant eu singura ca macar asa sunt sigura de ceea ce vreau sa aud.

A, era sa uit esentialul – canta Fuego!!! Si mie imi era mila cand ii auzeam pe altii razand de el! Pai prefer de o mie de ori padurea cu alune a Arinei. Nu e asa spectaculoasa, dar parca e mai logica.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu