joi, 1 martie 2012

PRIMAVARA ca stare de spirit

1. Totul este atitudine!
Am tinut in mod deosebit sa postez niste ganduri legate de primavara pentru ca este un anotimp deosebit pe care toata lumea il asteapta cu bucurie.
Simplul fapt ca vad in calendar ca este 1 martie ma umple de speranta si ganduri pozitive. Pana la urma nici nu conteaza albul de afara si gradele scazute care te fac sa te zgribulesti.
Primavara nu este altceva decat o state de spirit. Poti sa faci din intreaga ta viata o primavara, daca asta iti doresti.
     Conteaza ce simti tu si cum alegi sa percepi un sau orice lucru; este un exercitiu de vointa pana la urma.
2. . Obligatiile lunii martie
Cred ca barbatii sunt usor (?!) terorizati (poate nu toti dar cred ca putem vorbi fara sa gresim de majoritate) de inceputul lunii martie.
Si hai sa fim seriosi si sa gandim totul la rece: am fost creati de la inceput si cultivati ulterior ca fiind diferiti. Fetele visatoare si barbatii pragmatici. Si pana la urma diversitatea este ceva bun pentru ca doar asa reusim sa ne completam, sa ne gasim jumatatea si sa nu ne plictisim.
De-a lungul unui an, barbatii se confrunta cu (minim) 4 mari dileme … ce cadou sa ii cumpar de: 1. Ziua ei, 2. Onomastica, 3. Aniversarea noastra, 4. Craciun. Este adevarat ca si noi le luam cadouri pentru fix aceleasi situatii, dar c’mon cat de greu ne este noua sa mergem la shopping??
Si langa cele (minim) 4 dileme, vine primavara care aduce chiar din prima zi, obligatia impamantenita de a fi dragut nu doar cu iubita (prietena, sotie, mama, bunica) dar si cu colegele de la birou sau alte persoane de sex feminin care iti ies in cale in aceasta perioada.
Eu zic ca putem gasi o cale de mijloc, daca vrem.
In primul cred ca ar trebui sa incetam sa judecam, sa etichetam, sa filtram prin prisma propriei pareri actiunea celorlalti.
Ar trebui (si nu ma refer acum doar la sarbatorile lunii martie) sa devenim mai intelegatori si mai toleranti si sa respectam felul de a fi al fiecaruia dintre noi.
Si trebuie sa incepem sa invatam sa oferim un dar (o floare, un martisor, un cadou) cu sufletul deschis, nu cu mintea inhibata de ceea ce societatea ne-a dresat de-a lungul timpului sa consideram ca asa trebuie facut, altfel vei deveni un fel de paria al comunitatii.
Decat sa faci zece daruri din obligatie mai bine unul din tot sufletul! Restul noua persoane inseamna ca oricum nu ar fi trebuit sa primeasca acel decat daca sufletul iti spune asa! Si nu zic sa discriminam, ci zic sa discernem!
      Deci, dragi domni, noi va intelegem si apreciem eforturile voastre si nu suntem atat de pretentioase pe cat ne considerati (nu mereu, cel putin : ) ).
3. Sfaturi pentru doamne!
Tu chiar vrei un martisor sau un buchet de flori si el nu este adeptul acestor obiceiuri?
Decat sa stai imbufnata o primavara intreaga si sa ii scoti ochii pana la anul pe tema asta, de ce nu ii spui pe sleau ce vrei de la el?
Noi femeile avem impresia ca barbatii trebuie sa ne citeasca precum o carte deschisa. Hai sa fim serioase ca nici noi nu reusim sa parcurgem mai mult de cateva randuri din propria carte, ei cum ar reusi fara putin ajutor?
    Asa ca, ia-l de mana si explica-i ca brosa aia de la Six este martisorul dorit sau si mai simplu, cumpara-ti-o si instiinteaza-l ca este din partea lui si da-i un sarut ca si cum ti-ar fi ghicit gandurile si ti-a ales fix ce iti doreai!
4. Concluzia!
Indrazneste, afirma-te, viseaza, iubeste. Si in tot ce faci cauta si gaseste echilibrul. Nu are neaparat legatura dar imi place sa dau astfel de sfaturi :) !
Dorim tuturor o primavara pe sufletul fiecaruia!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu