joi, 10 mai 2012

Din gradina ursului

La noi in casa de cand da vremea frumoasa pana incep sa cada frunzele ruginii din copaci gatitul imbraca o alta conotatie, mai exact ne limitam la gratar si salata, fructe si branzeturi (nu ca acestea din urma ar implica verbul a gati) si ocazional mai variem, mai coacem cate o paine sau facem o mancare de care ni se face dor.
Dar cum salata devine de baza these days si cum nu am mai postat nimic delicios in ultima vreme, m-am gandit sa share-uiesc cu voi o reteta usoara (si de pregatit si de asimilat de catre organism). 

Ingrediente:
Andive
Ceapa verde
Nuci
Optional: cubulete de svaiter sau parmezan, muguri de pin, seminte de susan, rosii uscate.

Dressing - cum probabil multi se gandesc la maioneza, ii voi dezamagi, eu fug de aceasta cat pot si incerc sa o inlocuiesc pe cat posibil. Sosul pregatit de data aceasta cuprinde urmatoarele:
- mustar Dijon (cu cat mai multe boabe), mustar normal, ulei de masline, un strop de sare si altul de piper, zeama de lamaie, optional otet balsamic si zeama de limeta. Nu imi place sa indic anumite cantitati pentru ca fiecare trebuie sa filtreze totul dupa gustul sau.
Cred ca sosul mai poate suferi imbunatatiri cu: ardei iute uscat sau proaspat sau coaja de lamaie. Partea frumoasa este ca te poti juca si combina diverse arome si gusturi pana obtii pe acela care iti incanta cu adevarat papilele. 
O alta idee de dressing (mayo free) poate fi urmatoarea: iaurt (de baut), zeama de lamaie, coriandru proaspat sau patrunjel la fel de proaspat. 
Apoi amestecam totul bine si las salata la frigider macar 10-15 minute pentru ca aromele sa se intrepatrunda. 
So, enjoy!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu