joi, 14 iunie 2012

10, care-i si intrece

Imi place sa gasesc motiv de a sarbatori diverse evenimente pentru ca astfel timpul ramane mai mult in loc, ca un fel de sticky note lipit pe un desktop.
Anul acesta am decis sa il dedic celebrarii prieteniei.
Eu, daca sunt singura la parinti m-am bazat intotdeauna pe acest sentiment si desi nu l-am acordat cu usurinta, am avut mana buna in alegerile facute.
Ca sotul meu are statut de BFF este deja de notorietate. Ca parintii mei imi sunt si buni prieteni, se stie. Si pentru ca lor le-am dedicat acum cateva luni un post special, acum ma voi ocupa si de alte persoane dragi care imi stau alaturi, cum ar fi D. (am ales sa ii trec doar initiala pentru ca astfel personajul pare invaluit intr-o aura de mister).
D. este prietena mea din facultate cand ea era liantul intre tabara “fitosilor” si cea a “tocilarilor”, gasind cu gratie echilibrul unui student model, eu activand, cel putin cu numele, in cea din urma. Am pornit de atunci pe acelasi drum, respectiv pe traseul lui 226 care ne ducea pe fiecare la casa ei sau ma rog, pe unde locuiam la vremea aceea si de atunci am impartit multe, nu doar un autobuz pana acasa.
Ne place sa credem ca suntem pe aceeasi lungime de unda si cel mai probabil suntem, pentru ca uite, anul acesta s-au implinit  deja 10 ani de prietenie pe care i-am sarbatorit la terasa, cu limonada rece si cel mai fin fondant de ciocolata.
Reteta cred ca este extrem de simpla (nu pentru fondant ci pentru prietenie dar pana la urma vorbim cam de aceeasi textura, ceva cremos, light si care iti ofera un sentiment de confort si te binedispune): cunosti pe cineva, gasiti ceva in comun, va intelegeti si ramaneti prieteni a la long. Am zis ca-i simplu nu? Si daca totul se condimenteaza si cu veselie si chef de viata, deja nu poti spera decat la ceva extraordinar.
Ma incanta gandul ca intr-o lume destul de egoista te poti baza pe prietenie, pe respect si pe altruism si ca ma pot mandri cu prietenele mele. 
Incerc sa nu insiropez prea mult povestea si sa ma rezum la fapte si mai putin la vorbe.
Sper sa fim norocoase sa putem sarbatori cat mai multi ani de prietenie, multiplu de 10 si de acum inainte! 
La multi ani, draga mea D.! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu