sâmbătă, 20 octombrie 2012

PARIS reloaded

Parisul este un oras apropiat sufletului meu inca de pe vremea copilariei cand citeam despre istoria si cultura franceza. 
Indiferent ce s-ar spune despre francezi, Alexandre Dumas m-a convins de la primele pagini ca Franta si Parisul trebuie vizitate. 
In 2002, inainte de a vizita prima oara Parisul, Peter Neagoe cu Sfantul sau din Montparnasse a avut cuvantul decisiv in stabilirea intalnirii noastre iminente. 
Anul acesta ne-am revazut pentru a treia oara si desi amandoi ne-am schimbat in toti acesti 10 ani, in bine ne place sa credem, fluturii pe care ii simti undeva in stomac cand cineva iti cade cu tronc nu au disparut cu totul. 
Parisul continua sa ma fascineze pentru ca de fiecare data ma surprinde cu ceva nou sau cu ceva pastrat cu discretie tocmai pentru a ma convinge sa revin in bratele sale. Si daca de data aceasta ne-a ademenit cu Salonul Auto pe care l-a gazduit, asta nu inseamna ca am neglijat orasul in sine, ba din contra am profitat la maximum de toate zilele petrecute aici pana si in ciuda ploii care s-a tinut cand si cand dupa noi.
Oferta sa este inepuizabila si pentru toate gusturile, aproape ca nu ai cum sa nu gasesti ceva sa nu iti placa in acest oras: de la deliciile culinare, la plimbari pe Sena, muzee, spectacole, arhitectura incarcata de istorie, atmosfera boema din Montmartre, shopping; iar in vecinatate, Disneyland sau Versailles.
Paris este un oras de poveste si care spune multe povesti la randul sau, pe care te lasa sa le descoperi incetul cu incetul. 
Aici devii in mod inevitabil romantic, este o stare pe care pur si simplu nu ai cum sa o eviti. Poate e de la sampanie, poate e de la spuma de ciocolata ori prajitura cu fistic sau poate e aerul de vina, cine stie? 
Intre noi este insa in mod clar, acea chimie ce uneste doua suflete complementare.
Chiar daca suna a cliseu, Parisul este si va ramane un oras unde ma voi intoarce mereu cu mare drag.

Brunch

Cancan

Home sweet home

Ceva dulce

Sacré-Coeur

L'amour c'est nous

Somebody said meow?

La Tour toujours
Far away

By night

L'Eiffel
Napoleon

Lady with wings

Cinderella

Madelaine

Luvru
Green Beauty
Sweeet

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu