sâmbătă, 13 octombrie 2012

Top orase de si cu efect

Pentru mine, bineinteles! Lucrurile stau cam asa:

10. Luxemburg – stilat, cochet si da senzatia ca exista un loc pe lume plin de liniste si fara griji.
9. Salonic – pe mine nu ma deranjeaza ca grecii au cultul cafelei si al statului la barfe la terase. In plus, Salonicul are suficienta istorie si destula modernitate, are atmosfera de vacanta, dar si aer de oras agitat si ocupat.
8. Paris – foaaaarte multa istorie… peste tot… si Laduree si Disneyland… si nu te-ai plictisi nici 2 saptamani la rand daca ar fi sa il iei la picior… cu conditia sa te ajute vremea!
7. Venetia – oras turistic prin definitie. Si are cu ce sa fascineze, chiar daca a cedat destul de mult teren in fata comercialului si a kitsch-urilor de toate felurile.
6. Florenta – e ca o doamna… batrana si nobila, rafinata si cu un parfum discret, dar patrunzator.
5. Istanbul – alta lume fata de tot ce are Europa. Te copleseste si te uimeste la fiecare pas.
4. Londra – bere buna, mancare buna. :) Vremea e deja negative celebra, dar cu echipament corespunzator nici nu mai simti cand trece timpul.
3. Amsterdam – multa libertate, detasare, nici vorba de stres… ce poti sa vrei mai mult? M-au incantat inclusive miile de biciclete…
2. Zurcih – e destul de fitos… dar are perfectiunea aia elvetiana! Plus ca acolo am invatat multe si am crescut mult.
1. Viena – hm!! Pai cum sa nu fie pe primul loc pe “Cafeneaua Vieneza”?!?! Castele, parcuri, Strauss, carnati cu branza si punch, targuri de Craciun, shopping… si mai ales reveniri la indemana, de fiecare data cu mare placere alaturi de oameni dragi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu