marți, 12 martie 2013

TANZANIA - jurnal de calatorie (2)

31.08.2000 Cum altceva mai bun nu aveam de facut, dupa micul dejun am plecat iarasi la plimbare prin sat si ne-am intalnit cu baiatul de ieri, care s-a oferit din nou sa ne plimbe prin imprejurimi. De data aceasta ne-a dus la o cascada si mai mare, Moonjo.

Am mers tot pe potecute inguste printre bananieri si alti arbusti (boabele de cafea erau aproape coapte) ... am vazut cameleoni ...

plante asemanatoare cu cele de pe la noi (cercelusi, dalii, sporul casei, trandafiri japonezi). La ei este obiceiul ca daca ai suparat pe cineva, iei o frunza de yuca, ii faci un nod si o oferi celui caruia vrei sa-i ceri iertare. Si acesta te iarta.
In Marangu Village se afla si Kibo Hotel unde a stat si Jimmy Carter si am vazut poze cu primul strain, Hans Muller, care a urcat pe Kilimanjaro in 1889 si obiecte din echipamentul lui.


Am nimerit si o zi de piata (de 2 ori pe saptamana). O piata foarte colorata.


Bucuria cea mai mare a zilei a fost ca ne-am recuperat bagajele intacte (nu au prins avionul nostru si l-au luat pe urmatorul spre Nairobi, asa ca s-au plimbat si prin Kenya). Imediat am luat legatura cu ghidul si am aranjat sa plecam a doua zi pe munte.


01.09.2000 Dimineata, pe la ora 8 a venit ghidul cu masina si am plecat spre localitatea Moshi pentru ultimele cumparaturi. Masina ne-a lasat la poarta de intrare in rezervatie, Machame Gate - 1828m. Impreuna cu noi doi au mers un ghid, un bucatar (frate cu ghidul) si 4 porteri. La ora 10:40, dupa ce am terminat de impartit bagajele, am pornit voiniceste sa cucerim Uhuru Peak. Drumul a inceput prin padure cu o poteca frumoasa, putin mai tarziu a inceput noroiul, la inceput ici-colo, apoi peste tot. Daca te opreai simteai ca te lipesti. In padure sunt popasuri unde exista si WC. Din pacate nu am vazut animale. Dupa 4 ore si jumatate de la pornire am ajuns la Machame Hut, primul camping, la 3100m. Imediat ce am terminat de pus cortul, intr-un praf de nedescris, ne-au adus un lighean cu apa calda si sapun ca sa ne spalam. Apoi ne-au pregatit masa care a fost foarte buna si indestulata. Apusul de soare a fost superb, noi eram deasupra unei mari de nori.

In partea opusa apusului am vazut varful pentru prima oara.

Cafeneaua vieneza: incotro o vor indrepta oare pasii maine pe prietena noastra?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu